Logo
  • Nieuws
  • 2 april 2012
  • Bas Ammerlaan

Werkgevers bereid tot eigen risico WW

Werkgevers zijn bereid een stuk eigen risico te betalen voor de werkloosheidswet (WW), aldus Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, in Buitenhof.

Beeld Werkgevers bereid tot eigen risico WW

Wientjes pleitte voor hervormingen op de arbeidsmarkt, waaronder het korten van de WW van 36 naar 12 maanden. Hij wil met kabinet en vakbonden praten over een totaalpakket, om het ontslagrecht te versoepelen, geld te stoppen in opleidingen en het eigen risico van werkgevers in de WW te stoppen.

 

Buiten de boot

Ook stelde hij voor een bepaald percentage van de loonsom te besteden aan het in dienst nemen van ‘mensen die nu buiten de boot vallen’ in ruil voor 0 procent loonstijging.

Volgens Wientjes moeten bedrijven meer kijken naar Wajongers en mensen die onder de sociale werkvoorziening vallen. “Dat zijn er tienduizenden. Het bedrijf krijgt de mogelijkheid: of je neemt mensen aan in een bepaald ercentage, of je stort geld dat je normaal zou betalen aan deze mensen in een bepaalde pot.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.