Logo
  • Nieuws
  • 13 januari 2011
  • Dagmar Hendriks

Werkende moeders verleden tijd?!

Het aantal bedrijven dat werkende moeders wil aannemen, is sinds dezelfde periode vorig jaar flink gedaald. 36 procent van de bedrijven geeft aan dat ze werkende moeders aan willen nemen. Vorig jaar was dan nog 44 procent. In Nederland is 37 procent van de bedrijven van plan in 2011 nieuw personeel aan te nemen, maar slechts 28 procent daarvan geeft aan meer werkende moeders aan te nemen.

Beeld Werkende moeders verleden tijd?!

Dit blijkt het onderzoek van Regus onder 10.000 zakelijke respondenten wereldwijd.

 

Bezwaren

Het Regus-onderzoek toont aan dat werkgevers wereldwijd nog steeds bezwaren hebben tegen het aannemen van werkende moeders gebaseerd op oude vooroordelen:

 

  • 37 procent denkt nog steeds dat werkende moeders minder betrokken en flexibel zijn dan andere medewerkers;
  • 33 procent is bang dat ze kort na de inwerkperiode weggaan omdat ze nog een kind willen;
  • 24 procent denkt dat de kennis van werkende moeders niet up-to-date is;

 

Positief

Gelukkig is er ook positief nieuws: de meerderheid van de bedrijven is vol lof over herintreders. 72 procent meent dat bedrijven die parttime werkende moeders links laten liggen een aanzienlijk en waardevol deel van de beroepsbevolking niet op waarde weten te schatten. Bovendien vindt ruim 56 procent dat werkende moeders over vaardigheden beschikken die in de huidige markt moeilijk te vinden zijn en 57 procent geeft aan herintreders te waarderen omdat zij ervaring en vaardigheden meebrengen zonder topsalarissen te eisen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.