Logo
  • Nieuws
  • 24 december 2008
  • Arzu Kokeng

Verlenging WTV alleen bij detacheren of scholen werknemers

Het aantal bedrijven dat gebruikt maakt van de tijdelijke regeling voor werktijdverkorting (WTV) is sinds de invoering op 1 december opgelopen tot 136. Daarmee is 191.890 uur gemoeid. Dat schrijft minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) in een dinsdag naar de Tweede Kamer verstuurde brief., zo meldt het AD.

Beeld Verlenging WTV alleen bij detacheren of scholen werknemers

De zogenoemde WTV is een regeling die het voor bedrijven mogelijk maakt om personeel met WW-uitkeringen personeel tijdelijk minder te laten werken. De regeling loopt nog tot 15 januari, tenzij de limiet van 760.000 uur eerder is bereikt.

 

Concrete afspraken

De WTV wordt in beginsel voor zes weken verleend en kan daarna nog verlengd worden tot maximaal 24 weken. Bedrijven die willen verlengen moeten aantonen dat zij concrete afspraken hebben gemaakt over detachering of scholing van werknemers tijdens de WTV. Dat moet de inzetbaarheid van werknemers vergroten.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.