Logo
  • Nieuws
  • 10 april 2009
  • David Davidson

UWV toetst deeltijd-WW zonder accountantsverklaring

Als u bij het Uitvoeringsinstituut UWV deeltijd-WW aanvraagt, hoeft u de aanvraag niet te laten vergezellen van een accountantsverklaring. Het UWV heeft deze niet nodig voor de toetsing van de aanvraag.

Beeld UWV toetst deeltijd-WW zonder accountantsverklaring

De nieuwe deeltijd-WW regeling is de opvolger van de bijzondere regeling werktijdverkorting (Wtv). Werkgevers die gebruik wensten te maken van de Wtv, die op 21 maart afliep, moesten bij de aanvraag wel een accountantsverklaring indienen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

U kunt eenmalig de arbeidsuren van de werknemer verminderen tot een maximum van 50 procent. Uw werknemer blijft ten minste de helft van zijn uren werken; dit aantal uren wordt telkens berekend als een gemiddelde over vier weken. Uw werknemer krijgt over de niet gewerkte uren een WW-uitkering als hij aan de criteria van de Werkloosheidwet (WW) voldoet. U hoeft geen rekening te houden met een opzegtermijn.

 

Let op

De werkgever moet een vergoeding betalen aan het UWV indien hij de werknemers gedurende de periode van deeltijd WW ontslaat. Deze vergoeding is gelijk aan de helft van de door het UWV betaalde WW-uitkering. Ook na afloop van de deeltijd WW moet de werkgever de werknemer nog enige tijd in dienst houden (ten minste dertien weken, dan wel eenderde van de deeltijd-WW-periode). De vergoeding is ook hier de helft van de uitbetaalde WW-uitkering.

 

Per 1 april 2009

De tijdelijke regeling deeltijd-WW tot behoud van vakkrachten van 31 maart 2009 is op 2 april 2009 in de Staatscourant verschenen en per 4 april 2009, met terugwerkende kracht tot en met 1 april 2009, in werking getreden.

 

Tip

Op de website van Sociale Zaken en Werkgelegenheid treft u meer informatie over de deeltijd-WW aan.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.