Logo
  • Nieuws
  • 13 januari 2009
  • Mariel Hovemann

Toch weer geld voor afvloeien oudere werknemer?

Bedrijven denken er over om weer afvloeiingsregelingen voor ouder personeel in het leven te roepen nu ze moeten reorganiseren. En in sommige sociale plannen dreigt de van-werk-naar-werkbemiddeling beperkt te worden tot de ’50-minners’.

Beeld Toch weer geld voor afvloeien oudere werknemer?

Dat zegt bestuursvoorzitter Joop Linthorst van uitkeringsinstantie UWV in een gesprek met het Financieele Dagblad. De ontwikkelingen gaan in tegen de plannen van het kabinet dat ouderen juist zo lang mogelijk aan het werk wil houden.

 

Hoewel het UWV nog bezig is te fuseren met het Centrum van Werk en Inkomen, denkt Linthorst dat de uitkeringsinstantie de voor dit jaar en volgend jaar verwachte grote toestroom van nieuwe werklozen organisatorisch zeker aankan. Een ‘grotere uitdaging’ ziet de bestuursvoorzitter echter in de uitstroom. De krapte op de arbeidsmarkt die er ondanks de crisis nog steeds is moet volgens hem ‘maximaal worden benut’. Linthorst denkt dat dan met het kabinet te praten valt over meer geld voor het UWV.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.