Logo
  • Nieuws
  • 15 januari 2015

Social media-uitlatingen steeds meer reden ontslag op staande voet

Arbeidsrechtdeskundigen zien het aantal ontslagen door misstappen op sociale media stijgen zo meldt de Volkskrant.

Beeld Social media-uitlatingen steeds meer reden ontslag op staande voet

Verkeerde uitlatingen op social media als aanleiding zijn de oorzaak van eentiende van alle op staande voet zaken bij juridisch dienstverlener DAS. In 2014 waren het 300 zaken. In 70 gevallen ging het om dusdanig ernstige uitlatingen dat ze op zichzelf al voldoende waren om ontslag aan te zeggen aldus de VK. Ook bij Achmea Rechtsbijstand zijn meer zaken met social media als inzet langsgekomen. Ging het in 2010 nog om 5 zaken, in 2014 waren dit er 38.

Screenshot

Zo is er de beveiliger op de Rotterdamse tram die eind november op Facebook een foute opmerking plaatste in een discussie over ebolabestrijding. Een andere Facebook-gebruiker stuurde een screenshot ervan aan de werkgever van de beveiliger. Het beveiligingsbedrijf beëindigde de arbeidsrelatie nog dezelfde dag. Ook moet de beveiliger de opleidingskosten terugbetalen. Die opleidingskosten gaat hij nog aanvechten.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.