Logo
  • Nieuws
  • 11 juni 2009
  • David Davidson

Deeltijd-WW: nauwelijks toezicht op scholingsplicht

De Tweede Kamer wil dat Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid beter toezicht houdt op de scholingsplicht door bedrijven die gebruik maken van de deeltijd-ww. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Beeld Deeltijd-WW: nauwelijks toezicht op scholingsplicht

Bedrijven die gebruik maken van de regeling moeten in die tijd hun werknemers onderwijs aanbieden. Maar het ministerie controleert niet of dit gebeurt en op welke manier. Vakbonden en werkgeversorganisaties zien dat dit bedrijfsonderwijs in de praktijk nauwelijks van de grond komt.

 

Geen criteria

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum vindt het vreemd dat het ministerie geen strengere eisen stelt, omdat scholing een belangrijke voorwaarde is voor bedrijven die deeltijd-ww aanvragen. “Het UWV toetst de scholingsplannen op het moment dat de regeling moet worden verlengd. Maar daarvoor zijn door de minister geen inhoudelijke criteria vastgesteld.”

 

Minister Donner komt eind deze maand met een evaluatie van de deeltijd-WW, die op 1 april in ging. Daarna volgt een debat met de Tweede Kamer. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.