Logo
  • Nieuws
  • 17 december 2009
  • Mariel Hovemann

Beoordelingsgesprek wordt ontslaggesprek

Het beoordelingsgesprek kan dit jaar wel eens gebruikt worden om een eerste ontslagronde te houden. Deze verwachting spreekt arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen uit in dagblad Spits.

Beeld Beoordelingsgesprek wordt ontslaggesprek

In bedrijven waar nog niet officieel gereorganiseerd gaat worden, kunnen werkgevers het beoordelingsgesprek aan gaan grijpen om van mensen af te komen waar ze toch al niet zo tevreden over waren, verwacht de arbeidsrechtadvocaat en initiatiefnemer van ontslag.nl. “Een reorganisatie is ingrijpend, bedrijven zullen eerst kijken of ze op een andere manier kunnen afslanken,” aldus Van Gelderen in de gratis krant.

 

Afspiegelingsbeginsel

Wat ook meespeelt is dat als een bedrijf eenmaal een reorganisatie ingaat, de leidinggevenden niet meer veel te vertellen hebben over wie ze willen houden en wie niet. Bij een reorganisatie ben je gehouden aan het afspiegelingsbeginsel. Als iemand echter niet goed functioneert kunnen leidinggevenden zelf beslissen wie er weg moet.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.