Logo
  • Nieuws
  • 18 maart 2009
  • David Davidson

Bedrijven: ontslag effectiever dan werktijdverkorting

De overgrote meerderheid van de bedrijven ziet weinig in arbeidstijdverkorting. Ze verwachten meer van het ontslaan van tijdelijk personeel, volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Beeld Bedrijven: ontslag effectiever dan werktijdverkorting

Uit een enquête blijkt dat 70 procent van de werkgevers op één of andere manier maatregelen treft tegen de recessie. Maar 2 procent gebruikt daarvoor de werktijdverkorting, terwijl één op de vijf ondernemingen ontslag als maatregel noemt.

 

Kredieten

Uit het CBS-onderzoek blijkt dat bijna 5 procent van de bedrijven overweegt om ook vaste krachten te ontslaan om de effecten van de recessie te ondervangen. Eén op de vijf bedrijven zegt dat het door de crisis moeilijker is geworden om kredieten te krijgen.

 

Eenzelfde aantal ondernemingen geeft aan door andere financiële gevolgen van de crisis geraakt te worden, zo is het duurder geworden om een verzekering af te sluiten tegen ondernemersrisico’s.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.