Logo
  • Nieuws
  • 22 december 2010
  • Mariel Hovemann

Aantal arbeidszaken gestegen

Het aantal arbeidszaken en arbeidsgerelateerde vragen neemt toe, zo constateert rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG.

Beeld Aantal arbeidszaken gestegen

Het eerste kwartaal zag de dienstverlener het aantal arbeidszaken iets afnemen. De verwachting was dan ook dat het zich zou normaliseren. Het aantal zaken nam na de zomer echter gestaag toe. Er is zelfs sprake van een stijging van ruim 20 procent ten opzichte van vorig kwartaal. Naar verwachting komt het aantal arbeidszaken op bijna hetzelfde niveau uit als ten tijde van de crisis in 2009.

 

Beëindigingovereenkomst

“Over de hele linie zien wij de aantallen toenemen, waarbij met name de beëindigingovereenkomsten in onderling overleg en ontslagaanvragen via UWV WERKbedrijf qua aantallen hoog liggen. De oorzaak ligt waarschijnlijk nog steeds bij de cirsis. Die is nog niet voorbij,” zo laat Peter Deen, adjunct-directeur Rechtshulp bij ARAG op Nu.nl weten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.