Logo
  • Nieuws
  • 1 augustus 2012
  • Manon Schuttrups

Werknemers vinden eigen ontwikkeling belangrijker dan carrièrestap

De belangrijkste reden voor werknemers om een opleiding of training te volgen is verdieping en verbreding van kennis (45%). Gevolgd door het verbeteren en ontwikkelen van skills, zoals presenteren of leidinggeven (28%) en het maken van een carrièrestap (27%).

Beeld Werknemers vinden eigen ontwikkeling belangrijker dan carrièrestap

Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep.

 

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: “We zien dat de populariteit van korte trainingen steeds verder toeneemt. Die bieden een snelle boost van kennis of skills, terwijl zowel werknemers als werkgevers er weinig tijd aan kwijt zijn. Dat werknemers aangeven dat carrière maken geen doel op zich is bij het volgen van een opleiding of training, is een bevestiging van wat wij al enige tijd in de markt zien gebeuren. De focus op persoonlijke ontwikkeling is groot en wordt in veel gevallen voor de carrière geplaatst. Medewerkers willen zichzelf steeds meer in de breedte ontwikkelen en zich niet beperken tot één specifiek vakgebied.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.