Logo
  • Nieuws
  • 27 mei 2011
  • Mariel Hovemann

Werknemers langer bij werkgever door opleiding en training

Door opleidingsmogelijkheden te bieden beperkt u het verloop van personeel zo blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep.

Beeld Werknemers langer bij werkgever door opleiding en training

70 procent van de werknemers ziet opleiding en training als reden om langer bij een organisatie te blijven. Ruim 90 procent van de ondervraagde HR-professionals sluit zich hierbij aan en ziet opleiding en training als een middel om werknemers aan zich te binden. Werknemers zijn opvallend gemotiveerd om zich binnen een bedrijf te ontwikkelen: ruim 94 procent vindt het geen probleem om vrije tijd te besteden aan opleiding en training.

 

Verloop

Uit het onderzoek blijkt verder dat bedrijven door personeelsverloop binnen de organisatie niet terughoudender worden met investeringen in opleiding en training. Bijna 85 procent van de organisaties heeft te maken met een verloop tussen de 0 en 10 procent, maar slechts 10 procent van de organisaties geeft aan hierdoor minder te investeren in training en opleiding. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.