Logo
  • Nieuws
  • 9 februari 2012
  • Mariel Hovemann

Werkgevers onderschatten behoefte aan loopbaanadvies

85 procent van alle professionals in Nederland is van mening dat hun potentieel en talenten beter benut worden met goed loopbaanadvies. Werkgevers onderschatten de mogelijkheden door te weinig aandacht aan goed loopbaanadvies voor hun werknemers te geven aldus beroepsvereniging Noloc.

Beeld Werkgevers onderschatten behoefte aan loopbaanadvies

Uit het onderzoek onder 890 werkgevers en werknemers in Nederland blijkt dat 40 procent van de professionals liever niet wil werken voor een werkgever die geen loopbaanadvies aanbiedt.

 

Loopbaanadviseur en tandarts

Ruim de helft van alle werknemers is van mening dat een werkgever zijn personeel om de drie jaar een gesprek met een loopbaanprofessional zou moeten aanbieden. Bovendien verwacht men dat het over vijf jaar net zo normaal is om te praten met een loopbaanadviseur als naar de tandarts gaan.

 

Niet tevreden

Op dit moment echter blijkt dat nog geen derde van de werknemers van mening is dat de werkgever het beste uit hen haalt. Met name mensen die nog nooit bij een loopbaanadviseur zijn geweest denken niet na over het verloop van hun carrière (meer dan de helft). En slechts iets meer dan de helft van alle werknemers is tevreden over de loopbaan die zij tot dusverre volgen. Er is dus nog altijd een grote groep werknemers die nog nooit in contact zijn geweest met een loopbaanadviseur en eigenlijk niet tevreden zijn over hun huidige baan.

 

Keuzes maken

De mensen die de ervaring met een loopbaanadviseur hebben zijn daar heel tevreden over: 85 procent van alle werknemers is van mening dat hun potentieel en talenten beter benut worden met goed loopbaanadvies. En nog eens driekwart geeft aan dat loopbaanadvies de werktevredenheid verhoogt. Verder geeft ruim de helft aan dat goed loopbaanadvies onmisbaar is om goede keuzes te maken tijdens je carrière.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.