Logo
  • Nieuws
  • 18 juni 2009
  • David Davidson

Werkgevers investeren in bestaand personeelsbestand

Werknemers investeren minder in nieuw personeel, maar des te meer in het zittende medewerkersbestand. Volgens HR-dienstverlener Raet legt 91 procent van de bedrijven de nadruk op de ontwikkeling van personeel dat langer dan drie jaar in dienst is.

Beeld Werkgevers investeren in bestaand personeelsbestand

Raet ondervroeg 450 HR-medewerkers van organisaties met minimaal honderd werknemers. Volgens Raet blijkt uit de investeringen in opleidingen dat bedrijven hun personeel langer willen behouden. Een andere indicatie is dat de gemiddelde duur van een dienstverband weer toeneemt. Opleiden en ontwikkelen van medewerkers staat volgens Raet bovenaan het prioriteitenlijstje van Nederlandse organisaties, hiervoor wordt ook budget vrijgemaakt.

 

Slurpen

Ondanks de economische problemen zijn er nog steeds vacatures. Het aantal mensen dat reageert op een vacature neemt toe en ‘slurpt tijd’ van werving- en selectiemedewerkers

 

Tip

De hoofdpunten uit het HR Benchmark 2009 onderzoek van Raet kun u hier nalezen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.