Logo
  • Nieuws
  • 21 september 2010
  • Lianne Bouman

Verhoog uw arbeidsproductiviteit met ESF-subsidie

Bent u van plan om de arbeidsproductiviteit te verhogen door werkwijzen , werkprocessen en arbeidsverhoudingen te innoveren? Maak dan gebruik van de ESF-subsidie voor sociale innovatie. Deze subsidie heeft als doel de arbeidsproductiviteit te verhogen. Er is voor deze ronde (ESF Actie E) 12 miljoen euro beschikbaar.

Beeld Verhoog uw arbeidsproductiviteit met ESF-subsidie

U komt met uw innovatieproject in aanmerking voor deze subsidie, als het gericht is op arbeidstijdenmanagement of procesverbetering. Denk bij arbeidstijdenmanagement aan roosterflexibiliteit, slimmer pauzeren, arbeidstijden of het ontkoppelen van werk en werkplek. Bij procesverbetering kunt u denken aan de interne werk- en taakverdeling, zelfsturing, verbeterteams, multi-inzetbaar personeel, taakroulatie en -verrijking, uitwisseling van kennis en ervaring via bestaande en nieuwe technologieën.

 

Subsidiebijdagen

De subsidiabele kosten per project bedragen minimaal 50.000 euro en maximaal 160.000 euro, waarbij de subsidie 75 procent bedraagt van de subsidiabele kosten. De aanvragen worden op basis van een aantal criteria gerangschikt. Daarbij wegen de mate van innovatie en de haalbaarheid dubbel zo zwaar als de overige criteria. Vanaf 1 oktober tot en met 29 oktober 2010 kunt u uw aanvraag indienen.

 

Tip

De voorwaarden en criteria van ESF Actie E vindt u hier

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.