Logo
  • Nieuws
  • 10 september 2009
  • Gabor Mooij

Traineeship bij UWV WERKbedrijf als oplossing voor jeugdwerkloosheid

Tweehonderd jongeren zonder werkervaring krijgen een traineeship van UWV WERKbedrijf. De jongeren worden onder andere gecoacht bij het zoeken naar werk en het maken van toekomstplannen.

Beeld Traineeship bij UWV WERKbedrijf als oplossing voor jeugdwerkloosheid

Ook volgen de jongeren zelf een opleiding tot junior werkcoach en werken ze mee aan projecten die voortkomen uit het Actieplan Jeugdwerkloosheid van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgegelegenheid.

 

Werkervaring

UWV WERKbedrijf stelt dat het met het traineeprogramma actief wil werken aan oplossingen voor het beperken van de jeugdwerkloosheid. Ook wil UWV WERKbedrijf jongeren de mogelijkheid bieden om werkervaring op te doen, waardoor ze meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

 

Start

De eerste honderd trainees starten op 1 oktober. UWV WERKbedrijf werft de tweede groep van honderd jongeren volgend jaar zomer. Voorwaarde voor deelname is dat de jongeren pas afgestudeerd zijn en beschikken over een HBO- of WO-diploma.

 

Tip

U doet er goed aan jongere werknemers aan u te binden gezien de vergrijzing.  Het is daarom belangrijk dat u investeert in persoonlijke interactie, lijncommunicatie en interne netwerken. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Utrecht en bureau Involve van januari 2009, blijkt dat jongeren graag persoonlijk contact en begeleiding willen op het werk. Starters willen coaching en feedback om zich te kunnen ontwikkelen. Jongeren zijn ingesteld op (interactieve) sociale netwerken. Door uw interne sociale netwerken goed te ontwikkelen, zorgt u dat u optimaal gebruik kunt  maken van de talenten en vaardigheden van uw jonge medewerkers.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.