Logo
  • Nieuws
  • 8 februari 2011
  • Miranda Panse

Slechte prestaties? Bijscholing brengt uitkomst

Meer dan de helft van de werkenden in de overheid en het onderwijs vindt dat hij of zij het werk beter had kunnen doen als men een aanvullende opleiding had gevolgd. Ook heeft het volgen van een opleiding een duidelijk effect op de eigen arbeidsmotivatie.

Beeld Slechte prestaties? Bijscholing brengt uitkomst

Dit blijkt uit een landelijk onderzoek onder 717 werkenden in de overheid en het onderwijs van Driessen HRM_Payroll in samenwerking met TNS NIPO. In het onderzoek komt verder naar voren dat één op de drie ondervraagden behoefte heeft aan een opleiding. De respondenten vinden ook dat hun collega’s bijscholing kunnen gebruiken, zo geeft 80 procent aan.

 

Vrije tijd investeren

In de leeftijdsgroep 35 en 44 jaar geeft 40 procent aan behoefte te hebben aan een opleiding of training. In deze leeftijdsgroep ligt het percentage het hoogst. In de leeftijdgroep vanaf 45 jaar geeft 70 procent aan dat zij geen behoefte heeft aan een opleiding.

Bijna alle respondenten vinden een opleiding een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Een groot deel van de ondervraagden is bereid om eigen vrije tijd te investeren in het volgen van een opleiding.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.