Logo
  • Nieuws
  • 16 oktober 2009
  • Mariel Hovemann

‘Shell weet niet wat voor werknemers het in huis heeft’

Oliemaatschappij Shell laat duizenden medewerkers op hun eigen baan solliciteren als onderdeel van een herstructurering. Secretaris Piet Verschuren van de vereniging van hogeropgeleid Shell-personeel (VHP Shell) vindt het vreemd dat het concern niet weet wat de werknemers voor competenties hebben.

Beeld ‘Shell weet niet wat voor werknemers het in huis heeft’

Afgelopen woensdag meldde Shelltopman Peter Voser dat Shell slagvaardiger moet worden. En daar horen doorgaans ontslagen bij. Hij zei niet om hoeveel banen het gaat.

 

Competenties

Volgens secretaris Piet Verschuren van de VHP Shell was Shell al halverwege de jaren negentig begonnen met het zogenaamde onthechtingsproces. Ze vonden het niet meer van deze tijd dat je je leven lang voor hetzelfde bedrijf werkt. Hij spreekt zijn verbazing over de sollicitatieplannen uit in De Pers: “Kennelijk weet Shell niet wat voor mensen het in huis heeft en wat ze precies kunnen. Dat komt waarschijnlijk omdat er in het verleden al flink is bezuinigd op personeelszaken. Het is een merkwaardige gang van zaken.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.