Logo
  • Nieuws
  • 13 december 2011
  • Mariel Hovemann

Ruim een op de drie werknemers volgt bedrijfsopleiding

In 2010 heeft 36 procent van de werknemers in het bedrijfsleven een bedrijfsopleiding gevolgd zo blijkt uit cijfers van het CBS. Hieraan is 1,6 miljard euro uitgegeven. Dat is gemiddeld 435 euro per werknemer.

Beeld Ruim een op de drie werknemers volgt bedrijfsopleiding

 Bij bedrijven met minder dan 100 werknemers volgt 29 procent van de werknemers een cursus of opleiding. In grote bedrijven is dit 41 procent.

 

Verschil per bedrijfstak

Deelname verschilt fors per bedrijfstak. Bij de energie-, water- en afvalbedrijven is het percentage deelnemers het hoogst, 62 procent. In de horeca het laagst, daar volgt slechts één op de vier werknemers een bedrijfsopleiding.

 

Opleidingskosten

Hetzelfde geldt voor het bedrag dat aan opleidingskosten wordt uitgegeven. Bijna 1.200 euro per werknemer bij de de energie-, water- en afvalbedrijven en 70 euro in de horeca. Grote bedrijven geven per werknemer twee keer zoveel uit aan bedrijfsopleidingen als kleine bedrijven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.