Logo
  • Nieuws
  • 21 maart 2012
  • Bas Ammerlaan

Prijs voor werkbeleving: ‘Meer plezier en minder pijn’

De best presterende organisaties van Nederland op het gebied van medewerker-, klant- en facilitybeleving hebben Beleving Awards ontvangen. Binnen medewerkerbeleving was Kraamzorg de Waarden de winnaar in de categorie publieke sector. In de categorie profit scoorde PQR het hoogst en in de categorie ‘meest aanbevolen door medewerkers’ eindigde Bejo Zaden op de eerste plaats.

Beeld Prijs voor werkbeleving: ‘Meer plezier en minder pijn’

De winnaars zijn bepaald op basis van interne tevredenheidsonderzoeken uitgevoerd door Integron. De onderzoeken bestonden uit beoordelingen van sanitaire voorzieningen, klant- en medewerkertevredenheidsonderzoeken. Aan dit laatste dragen het organisatieklimaat, de werkinhoud en de collega’s bij, maar Integron geeft aan dat het belangrijkste is dat organisaties kijken naar wat medewerkers drijft.

 

Als werknemers eerder zekerheid dan uitdagingen zoeken, dan moet de werkgever daarop inspelen. De mate waarin dit naar voren komt in een tevredenheidsonderzoek bepaalt de score die bedrijven kunnen halen.

 

Aandacht, begrip en complimenten

Stephan van Gelder, algemeen directeur van Integron, legt uit dat de Beleving Awards vooral bedoeld zijn om bedrijven te stimuleren nog meer werk te maken van klant- en medewerkertevredenheid. “Veel organisaties zijn vooral met zichzelf bezig en vergeten dat ze met mensen te maken hebben. Zowel intern - de medewerkers - als extern - de klanten. Gelukkig zijn er ook genoeg positieve uitzonderingen.”

 

Of zoals gastspreker en marketingadviseur Jos Burgers zei tijdens de uitreiking: “Alles wat je geeft, krijg je terug. Klanten en medewerkers willen meer plezier en minder pijn. Ze willen aandacht, begrip en complimenten.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.