Logo
  • Nieuws
  • 7 februari 2012
  • Mariel Hovemann

Opleidingsmogelijkheden belangrijker dan salaris

Nederlandse millennials, jonge werkenden geboren na 1980, hechten meer belang aan opleidingsmogelijkheden en een goede werk/privé-balans, dan aan salaris. Dat blijkt uit ‘Millennials at work’ een onderzoek van PwC onder 4000 jonge professionals uit 75 landen.

Beeld Opleidingsmogelijkheden belangrijker dan salaris

Nederlandse jonge professionals gaan een stap verder dan hun internationale collega's. Salaris staat niet in de top-5 van belangrijkste aspecten die een werkgever aantrekkelijk maken. Internationaal staat salaris op een tweede plaats.

Wat maakt een werkgever voor jou aantrekkelijk?

Ranking wereldwijd vs NederlandwereldwijdNederland
De mogelijkheden om carrière te maken11
Een concurrerend salaris26
Goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden  34
Goede secundaire voorwaarden zoals pensioen           42
Flexibel kunnen werken53
De mogelijkheden om internationale ervaring op te doen  65
 

Boeien en binden

De grote uitdaging voor werkgevers is het boeien en binden van deze nieuwe generatie werknemers die duidelijk focussen op hun persoonlijke ontwikkeling. Een kwart van de respondenten verwacht in hun leven voor 6 of meer werkgevers te werken. Volgens PwC is een hoog 'millennial verloop' de nieuwe realiteit. Met name in het plannen van instroom en uitstroom moeten bedrijven hiermee rekening houden.
 

Hoog verwacht verloop

Toch houden ook de millennials rekening met de nieuwe economische realiteit. Daarbij stellen ze zich heel praktisch op. Internationaal geeft 72 procent aan dat ze voor hun huidige baan een compromis hebben gesloten, bijvoorbeeld op het gebied van salaris, locatie, secundaire voorwaarden of branche. In Nederland ligt dit percentage iets lager op 65 procent. De consequentie hiervan is vooral dat deze groep mensen sneller om zich heen zal kijken zodra de economie weer aantrekt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.