Logo
  • Nieuws
  • 19 januari 2011
  • Lonneke Gillissen

Nummer 1 voornemen: opleiding volgen

Van de Nederlandse werknemers wil 30 procent zich dit jaar verder ontwikkelen door een opleiding te gaan volgen. Dit komt naar voren uit een onderzoek dat uitzendbureau Unique deed onder 500 respondenten.

Beeld Nummer 1 voornemen: opleiding volgen

Op de tweede plaats staat de behoefte een betere werk-privébalans te realiseren, 24 procent van de respondenten geeft hiernaar te zullen streven. 23 procent van hen zegt het komende jaar bovendien voornemens te zijn promotie te maken, goed voor een derde plek.
 


 

Budget opleidingen

Het merendeel van de ondervraagden richt zijn pijlen dus op het volgen van een opleiding om zich verder te ontwikkelen. HR-directeur van Unique Nicole Tollenaar: “Bij veel organisaties is het budget voor opleidingen de laatste jaren niet toereikend geweest, dus 2011 kan zeker een mooi jaar zijn om opleiding en ontwikkeling van personeel weer hoog op de agenda te zetten. Niet alleen om de eigen organisatie van nieuwe kennis en talenten te voorzien, maar ook om het personeel te binden en boeien.”

 

Een ander plan dat de respondenten regelmatig aangaven voor 2011 te hebben, is op de werkvloer beter voor zichzelf op te komen. “In verband met de verwachting van een tekort aan goed opgeleid personeel de komende jaren, is dit goede voornemen natuurlijk heel welkom”, vindt Tollenaar.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.