Logo
  • Nieuws
  • 9 oktober 2008
  • Gabor Mooij

Niet slagvaardig genoeg? Deel uw kennis

Door het slechte delen van kennis en informatie lukt het Nederlandse managers niet om de talenten van hun medewerkers optimaal te benutten. Dat blijkt uit de Leadership Pulse Survey van MeyerMonitor. Veel bedrijven kennen te weinig transparantie en delen onvoldoende kennis en informatie, zo meldt Manageronline.nl.

Beeld Niet slagvaardig genoeg? Deel uw kennis

Volgens het onderzoek moeten managers hun medewerkers beter leren kennen om slagvaardig te kunnen optreden.

 

Een derde

Een derde van de topmanagers die meewerkten aan de Leadership Pulse Survey gaven het eigen bedrijf een onvoldoende op drie punten. Ten eerste gaven ze aan dat hun medewerkers onvoldoende werkelijk geïnspireerd zijn door de visie en missie van het bedrijf. Daarnaast erkenden ze dat er onvoldoende sprake is van sturing door managers om te zorgen dat medewerkers hun capaciteiten gebruiken voor het bereiken van gemeenschappelijke doelen. Tot slot gaf een derde van de topmanagers een onvoldoende aan: “Binnen onze organisatie zorgen we voor open communicatie en het delen van kennis”.

 

Tip

Ga eens na hoe het ervoor staat met de informatie-uitwisseling in uw organisatie. De kans is groot dat u verbeterpunten vindt, waarmee u uw organisatie vrij simpel naar een hoger plan kunt trekken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.