Logo
  • Nieuws
  • 5 februari 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Intelligence Group

Meeste werkenden afgelopen drie jaar geen scholing gehad

Vier van de vijf werkenden in Nederland hebben de afgelopen drie jaar géén erkend certificaat behaald of opleiding/training gevolgd. Vooral de kwetsbare arbeidsmarktgroep 50-plussers heeft zichzelf het minst geschoold.

Beeld Meeste werkenden afgelopen drie jaar geen scholing gehad

Dit blijkt uit cijfers van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group onder ruim 7.000 personen in opdracht van het Jaarcongres Enjoy Employability.

Van de hogeropgeleiden en zzp’ers heeft respectievelijk 27 en 22 procent in de afgelopen drie jaar een opleiding gevolgd. Van de werklozen 14 procent, laagopgeleiden 12 procent en van de 50-plussers 14 procent.

Redenen voor scholing

Werkenden volgen opleidingen vooral om de huidige werkzaamheden beter te kunnen uitvoeren (68 procent). 36 Procent volgt vooral opleidingen omdat ze leuk zijn. En 32 procent heeft de afgelopen drie jaar een opleiding gevolgd om zich te ontwikkelen en meer kansen op de arbeidsmarkt op of buiten het eigen vakgebied te hebben. Met name werklozen kiezen voor opleidingen gericht op vergroting van hun arbeidskansen ((48 procent). 50-Plussers kiezen het minst voor opleidingen die hun arbeidsmarktkans vergroten (29 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.