Logo
  • Nieuws
  • 20 januari 2010
  • Manon Schuttrups

Man van nu wil klassieke werkverdeling

Maar liefst twintig procent van de single mannen wil graag een vrouw die zich met name

bezighoudt met het huishouden en de kinderen.  En 35 procent van hen zou het fijn vinden als zijn vrouw überhaupt geen carrière wil, maar ’s avonds op hem wacht met het eten. Dit blijkt uit een onderzoek van Singlessite onder bijna 500 vrijgezellen.

Beeld Man van nu wil klassieke werkverdeling

Niet alleen mannen vinden de carrièredrang van hun partner onbelangrijk. Ook vrouwen willen best een partner zonder carrière; bijna 20 procent wil een huisman. Toch zou zo’n 30 procent van de singles zich zou schamen een carrièreloze partner aan familie en vrienden voor te stellen. Sociaal en maatschappelijk gezien past dit dus nog niet geheel in het plaatje.

 

Eigen carrière eerst

De ondervraagde singles wel veel waarde hechten aan hun eigen carrière; 64 procent vindt dit belangrijk tot zeer belangrijk. Slechts een derde vindt het belangrijk dat hun partner financieel onafhankelijk is.

 

Ook de nodige clichés kwamen naar voren uit het onderzoek. Zo blijkt dat 35 procent van de vrijgezelle mannen stiekem verlangt naar een uitgeruste vrouw die ’s avonds het eten klaar heeft staan. Hij wil graag een partner die hem veel tijd en aandacht geeft. En cliché nummer twee: 35 procent van de single vrouwen vindt een man achter een hippe buggy sexy en woest aantrekkelijk.

 

Aan het onderzoek deden bijna 500 singles mee, waarvan 58 procent HBO of hoger opgeleid. De man/vrouw verdeling was nagenoeg gelijk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.