Logo
  • Nieuws
  • 23 maart 2010
  • Lianne Bouman

‘Lesje’ hoe stimuleer je leren op het werk

Ten minste 500 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf krijgen les om de interne leerstructuur te versterken. Tussen 1 juli en december 2011 krijgen zij gratis deskundig advies over de wijze, waarop zij leren op het werk kunnen bevorderen. Voor het totale project wordt vijf miljoen euro uitgetrokken.

Beeld ‘Lesje’ hoe stimuleer je leren op het werk

Dat hebben minister Donner van SZW, staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs en voorzitter Loek Hermans van MKB-Nederland bekendgemaakt op de conferentie Durf te investeren in leren. Daarmee geven zij uitvoering aan aanbevelingen van de Denktank Leren en Werken. Die adviseerde het kabinet vorig jaar om de leercultuur in het midden- en kleinbebrijf te bevorderen en gaf suggesties hoe mkb-bedrijven ondersteund kunnen worden.

 

Leercultuur

Door de stimuleringsmaatregel Leercultuur kunnen mkb-bedrijven leren binnen hun bedrijf verder ontwikkelen en investeren in de inzetbaarheid van hun medewerkers door middel van scholing. Door leren op de werkplek kan een werknemer zijn kennis, kunde en vitaliteit op peil houden en de flexibiliteit van zijn bedrijf versterken. Leren op het werk is niet alleen goed voor de prestaties van het bedrijf en de motivatie van de werknemers, ook is het nodig met het oog op de toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt.

 

Tip: U kunt gebruikmaken van de afdrachtvermindering onderwijs voor scholing op startkwalificatieniveau. De regeling vergoedt een deel van de kosten die u naast de directe scholingskosten moet maken om werknemers op te leiden tot startkwalificatieniveau. Het gaat hier bijvoorbeeld om kosten die voortvloeien uit extra begeleiding en aangepaste productie- en personeelsplanning. Deze afdrachtvermindering bedraagt € 3.247 op jaarbasis (2010).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.