Logo
  • Nieuws
  • 7 juni 2012
  • Mariel Hovemann

Klassikale opleidingen zijn favoriet

Klassikale opleidingen zijn verreweg het populairst onder werknemers. Maar liefst 74 procent van de respondenten geeft hier de voorkeur aan. Op grote afstand volgen de thuisstudie (15 procent), coaching op de werkvloer (7 procent) en opleiding en/of training op kantoor (4 procent) zo blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep.

Beeld Klassikale opleidingen zijn favoriet

De respondenten gaven ook antwoord op de vraag wat zij het belangrijkst vinden in het contact met andere deelnemers tijdens een opleiding of training. Hieruit blijkt dat de ruime meerderheid (78 procent) het delen van kennis en ervaring bovenaan zet,  op ruime afstand gevolgd door reflectie (19 procent). De ideale groepssamenstelling is volgens de respondenten een groep die bestaat uit vakgenoten die werkzaam zijn binnen diverse branches (59 procent). Voor 24 procent van de respondenten maakt de samenstelling van de groep niets uit en 16 procent volgt graag een opleiding of training met vakgenoten uit dezelfde branche.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.