Logo
  • Nieuws
  • 9 augustus 2011
  • Manon Schuttrups

Kent u de talenten van uw medewerkers?

Werknemers vinden dat hun werkgever geen inzicht heeft in hun talent. Ruim 90 procent van de werknemers ziet dan ook talent binnen de organisatie verloren gaan.

Beeld Kent u de talenten van uw medewerkers?

Dit blijkt uit online onderzoek onder 160 HR-professionals van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep. 60 Procent van de werkgevers erkent dat er te weinig wordt gedaan om talent te behouden. En slechts 30 procent zegt hieraan te werken door middel van talentmanagement.

 

Om inzicht in de talenten van werknemers te krijgen, gebruiken beide groepen nog altijd het traditionele één-op-één gesprek en de periodieke evaluatie. Ruim onderaan eindigen talentworkshops, opleiding en training.

 

Motivering van werknemers

“De resultaten van dit onderzoek zijn naar mijn mening zorgwekkend," zegt Else Slegers, algemeen directeur bij ISBW. “Als 90 procent van de werknemers het gevoel heeft dat talent verloren gaat, kan dit alleen maar ten koste gaan van de motivatie. Het gebruik van traditionele middelen als functioneringsgesprekken en evaluaties zijn niet meer afdoende om echt inzicht te krijgen in de talenten van werknemers.

 

Volgens Slegers beperken dergelijke gesprekken zich vaak tot het heden en de nabije toekomst in plaats van te kijken naar de mogelijkheden op de lange termijn. Hierdoor worden ambities en talenten van werknemers nooit optimaal ingezet. "Cursussen, workshops en talentmanagement kunnen dit inzicht wel bieden. Zo kun je effectiever gebruikmaken van je resources in plaats van iedere maand hetzelfde gesprek te voeren, en hou je werknemers gemotiveerd.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.