Logo
  • Nieuws
  • 17 augustus 2012
  • Manon Schuttrups

Kennis in organisaties onvoldoende geborgd

26 procent van de werknemers borgt de kennis uit opleidingen en trainingen niet en neemt deze mee bij vertrek. En 33 procent deelt nieuwe kennis alleen wanneer een collega er naar vraagt. 

Beeld Kennis in organisaties onvoldoende geborgd

Dat blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding & Training. 27 procent van de respondenten geeft aan de kennis uit opleidingen te borgen door de belangrijkste punten op een voor iedereen toegankelijke plek op te slaan. Slechts 15 procent deelt de nieuwe kennis actief met collega’s, bijvoorbeeld in een presentatie.

 

Verhogen kennisniveau

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: “Het borgen van kennis die opgedaan wordt tijdens opleidingen en trainingen is een essentiële vervolgstap voor werkgevers en werknemers bij het verhogen van het kennisniveau van hun organisatie. Het is jammer om te zien dat werknemers zelf weinig initiatief nemen voor de borging van hun kennis. Bij ISBW ondervangen we dat door werknemers tijdens hun opleiding een concrete, op hun eigen praktijk gebaseerde businesscase uit te laten voeren. Bovendien zorgen we voor extra borging door ook de verwijzers te coachen en bij de opleiding te betrekken. Daarmee wordt de toegevoegde waarde van nieuwe kennis optimaal benut.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.