Logo
  • Nieuws
  • 4 september 2012
  • Mariel Hovemann

HRorganizer breidt systeem uit met teamontwikkelingsinstrument

HRorganizer breidt zijn systeem uit met een nieuw instrument voor ontwikkeling van teams: Team Performance Motivalent (TPM). HRorganizer heeft daartoe een overeenkomst gesloten met LDNG, de ontwikkelaar van TPM.

Beeld  HRorganizer breidt systeem uit met teamontwikkelingsinstrument

HRorganizer biedt instrumenten voor werving en selectie, performance management en het gerichter ontwikkelen van medewerkers. Bij deze laatste activiteit maken de rapportages inzichtelijk welke individuele competenties meer of minder eenvoudig te ontwikkelen zijn. HRorganizer geeft daarnaast praktische informatie over loopbaan- en groeimogelijkheden waardoor een organisatie zijn medewerkers makkelijker kan ondersteunen en begeleiden bij hun (talent)ontwikkeling.

 

Verbeteren teamperformance

Maarten Hack, oprichter en CEO van HRorganizer:  “Bij het optimaliseren en ontwikkelen van iemands talent moet je ook de omgeving meenemen. Mensen functioneren in teams en als je in staat bent de performance van dergelijke teams te verbeteren kun je zowel de organisatie op een hoger plan brengen als ook de tevredenheid van de medewerkers verbeteren.”

 

Motivatie en talenten

Derk Bothe, grondlegger van Team Performance Motivalent: “Iedereen beschikt over (verborgen) talenten. De vraag is wat een talent zichtbaar maakt en hoe je het kunt ontwikkelen. Motivatie blijkt daarbij de meest cruciale factor. Om die reden werken wij met ‘motivalenten’. Motivalent staat voor de combinatie van talent én motivatie en dat is precies wat het instrument meet.”

 

Veilige omgeving

“Uit onderzoek blijkt dat gedeelde overtuiging de belangrijkste succesfactor is voor teams en organisaties. Daarnaast is ook het gevoel van veiligheid een belangrijke succesfactor”, vervolgt Bothe. “Mensen willen niet alleen weten waar de organisatie heen gaat maar ook hoe zij in het team staan en hoe andere teamleden over hen denken. Door het stimuleren van onderlinge positieve feedback leert men elkaars kwaliteiten herkennen en erkennen, waardoor een veilige omgeving wordt gecreëerd. Door de open en positieve insteek ontstaat tevens een eerlijkere discussie over zaken waar men minder goed in is. Dit is een cruciaal proces bij het ontwikkelen van stabiele, succesvolle teams. ”

Team feedback-instrument

TPM is een team feedback-instrument dat een blauwdruk oplevert van benut en onbenut potentieel van teams. Dit wordt in kaart gebracht door vast te stellen waarin iemand het beste is én waar diegene het meest door wordt gemotiveerd. Op basis van de overlap hiertussen wordt duidelijk waar qua inzet van ‘motivalenten’ kansen liggen en waar verbeteringen mogelijk zijn.

Open feedback en discussie


TPM wordt volledig online afgenomen en biedt iedere medewerker een eigen dashboard waarop persoonlijke resultaten bekeken kunnen worden. Daarnaast biedt TPM op teamniveau heldere overzichten van de aanwezige motivatoren en talenten. TPM bevordert zo op een positieve manier de onderlinge discussie over talenten en motivatoren binnen het team. De discussie, de onderlinge positieve feedback en toelichting van uitkomsten versterken de verbinding en de samenwerking tussen teamleden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.