Logo
  • Nieuws
  • 4 maart 2010
  • Mariel Hovemann

Heeft u al een talentpool?

Driekwart van de werkende Nederlanders is altijd benaderbaar voor werkgevers, ook al hebben ze nu een leuke baan. Hoewel ze een open houding hebben naar potentiële nieuwe werkgevers, staat maar 7 procent bij een of meerdere werkgevers in een talentpool zo blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.

Beeld Heeft u al een talentpool?

Van de beroepsbevolking wil 73 procent benaderd worden. Van deze groep stelt 40 procent wel als randvoorwaarde dat deze werkgevers concrete vacatures moeten hebben. Voor 34 procent is dit helemaal geen eis en mag een werkgever hen ook zonder concrete vacatures benaderen.  Eén op de vijf ondervraagden geeft aan graag contact te onderhouden met een of meerdere andere werkgevers, hoewel zij niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan.

 

Talentpool

Bijna de helft van de ondervraagden vind het prima om in een talentpool te staan. Maar in werkelijkheid staat slechts 7 procent daar ook werkelijk in bij een of meerdere werkgevers. Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group: "Deze resultaten geven een andere kijk op de verhouding tussen recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Een talentpool opbouwen is een van de belangrijkste mogelijkheden om de arbeidsmarktschaarste in de toekomst te lijf te gaan."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.