Logo
  • Nieuws
  • 25 juni 2009
  • Lianne Bouman

Goed voor uw gemoed: Stopdecrisis.nl

Bent u de negatieve krantenkoppen beu? Bent u ook zo blij als u tussen alle kommer en kwel een krantenkop ontdekt die aangeeft dat de crisis niet alles een kopje kleiner maakt? Neem dan eens een kijkje op de website stopdecrisis.nl.

Beeld Goed voor uw gemoed: Stopdecrisis.nl

Koppen als ‘Ondernemers verwachten iets minder slecht tweede kwartaal’ en ‘Autoverkoop stijgt in sommige landen’ stemmen het gemoed goed. Maar, koppen als ‘CPB voorspelt historische economische krimp’ en ‘Autoproductie krimpt wereldwijd met 20 procent’ doen iedereen diep zuchten. Zuur, als je als werkgever alles uit de kast haalt om je werknemers binnenboord te houden.

 

Voor mensen die naar goed nieuws snakken is er de website stopdecrisis.nl. De site biedt wat tegenwicht aan alle negatieve berichtgeving over de economische crisis. Ondernemers en particulieren kunnen op de site hun eigen ideeën kwijt over hoe de crisis opgelost kan worden. De site is een initiatief van investeerder Henk Keilman en oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Willem Vermeend en wordt ondersteund door De Telegraaf.

 

Elektrische auto’s

Vermeend heeft het kabinet aangespoord om enkele besluiten te nemen om de economie aan te jagen en Nederland weer op de wereldkaart te zetten. De Nederlandse overheid doet er volgens Vermeend goed aan alle aandelen Essent en Nuon op te kopen en één groot Nederlands energiebedrijf te vormen. Verder moet er een nationale autofabriek komen voor de productie van elektrische auto`s en moet er een drijvend windmolenpark worden gebouwd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.