Logo
  • Nieuws
  • 11 december 2008
  • Arzu Kokeng

De Nieuwe Professional werkt voor zichzelf

De Nieuwe Professional wil middels een arbeidsrelatie zijn talenten kunnen ontwikkelen en daardoor zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Hij verwacht dat zijn werkgever hem daarin onvoorwaardelijk faciliteert. Dat blijkt uit onderzoek van personeelbemiddelingsbureau Vitae in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.

Beeld De Nieuwe Professional werkt voor zichzelf

De klassieke economische gedachte dat de organisatie ook baat heeft bij de arbeidsrelatie en dat die baten een afspiegeling zouden moeten zijn van het salaris en andere beloningen die de nieuwe professional ontvangt, lijkt geen redenering meer te zijn van deze tijd.

 

Het individuele belang

Deze houding van de Nieuwe Professional heeft consequenties voor de werkgever. Werkgevers kunnen profiteren van de focus en houding van de Nieuwe Professional als zij deze verschuiving naar het individuele belang in arbeidsrelaties herkennen en erkennen. Hierdoor zullen er beter gebalanceerde en duurzamere arbeidscontracten ontstaan met een hogere productiviteit, lager ziekteverzuim, minder verloop, en meer arbeidsvreugde tot gevolg.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.