Logo
  • Achtergrond
  • 26 mei 2015
  • Geert-Jan Eissens en Albert Reitsma Human Capital Group
Exclusief artikel

Trends in loon en arbeidsvoorwaarden

Voor de twintigste keer wordt het Nationaal Beloningsonderzoek dit jaar uitgevoerd onder Nederlandse bedrijven en organisaties. In hoeverre is het beloningslandschap tussen toen en nu veranderd? Wat zijn de trends en belangrijkste ontwikkelingen geweest over de afgelopen twintig jaar. En zien we nog trends die de komende periode gaan bepalen?
Beeld Trends in loon en arbeidsvoorwaarden

Het is interessant om te zien of en in hoeverre het beloningslandschap een afspiegeling is van de golvende bewegingen die de afgelopen twintig jaar op politiek-economisch terrein plaatsvonden (zie kader). Hoe zijn bedrijven omgegaan met de lonen en hoe hebben de Nederlandse inkomens zich ontwikkeld? Welke nieuwe arbeidsvoorwaarden zien we en welke benefits zijn juist steeds minder een rol gaan spelen?

I. Loonpeil: denivellering als trend

Hoe hoog  zijn de lonen in Nederland en hoe hard zijn ze de afgelopen twintig jaar gestegen? De volgende grafiek geeft daarop het antwoord: het gemiddelde uurloon laat in de periode 1995-2013 een vrijwel ononderbroken stijging zien van ruim € 16 per uur tot € 26 per uur.

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.