Logo
  • Nieuws
  • 5 februari 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Express.be

Smartphone en laptop brengen schade toe aan privéleven

Altijd en overal bereikbaar voor je werk. Het is slecht voor je gezondheid én relatie. Tot die conclusie komen wetenschappers aan de University of Surrey aldus Express.be.

Beeld Smartphone en laptop brengen schade toe aan privéleven

De onderzoekers baseren zich op een analyse van 65 studies waarbij in totaal 50.000 werknemers waren betrokken.

Extra werkuren

Smartphones en tablets worden vaak gepromoot als een instrument om de werknemer flexibeler te kunnen laten omgaan met de beschikbare tijd, maar in de praktijk leidt de technologie meestal tot extra werkuren aldus Svenja Schlachter psychologe aan de University of Surrey.

Werknemers voelen volgens Schlachter een zware druk om steeds beschikbaar te zijn en weinigen zien de mogelijkheid zich af te schermen. Waardoor werknemers dus minder tijd hebben voor zichzelf en het gezin.

Negatieve effecten minimaliseren

Ontwikkelaars, werknemers en werkgevers moeten volgens de onderzoekers dan ook gezamenlijk onderzoeken op welke manier deze technologieën zo voordelig mogelijk kunnen worden ingezet en de negatieve effecten kunnen worden geminimaliseerd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.