Logo
  • Nieuws
  • 23 juli 2013
  • Lonneke Gillissen

Slechts 37 procent werknemers voelt zich echt verbonden met werkgever

De betrokkenheid van de Nederlandse werknemer is behoorlijk laag. Slechts 37 procent zegt zich absoluut verbonden te voelen met de werkgever. Dit komt naar voren uit het vijfde landelijke onderzoek naar werkbeleving, 'Werken in Nederland anno 2013', van onderzoeks- en adviesbureau Integron.

Sinds jaar en dag ligt de tevredenheid van werkend Nederland rond om de 7. De medewerker is dus ‘redelijk tevreden’ met het werk. Met name de kwaliteit van de organisatie, de voldoening in het werk en de aansturing zijn nog pijnpunten in de ogen van werkend Nederland. Het gevolg: een behoorlijk lage betrokkenheid van slechts 37 procent van de werknemers die zich naar eigen zeggen absoluut verbonden voelt met de werkgever.

Binnenkort volgt meer nieuws over de uitkomsten van het onderzoek 'Werken in Nederland anno 2013', het 5e  landelijke onderzoek naar werkbeleving van Integron, dat binnenkort verschijnt. Houd hiervoor HR Praktijk.nl in de gaten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.