Logo
  • Nieuws
  • 15 november 2022

HR-professional snakt naar feedback

Minder dan de helft van de mensen die in Nederland een HR-functie uitoefent, vindt dat ze voldoende feedback krijgen van leidinggevenden. Dit blijkt uit de laatste editie van het jaarlijkse HR Trendonderzoek, uitgevoerd door Berenschot in samenwerking met Performa en AFAS.

Beeld HR-professional snakt naar feedback

“Het feit dat niet eens de helft van deze beroepsgroep aangeeft dat er genoeg feedback wordt gegeven en dat bepaalde werkgevers niet de moeite nemen om aan een positieve werkomgeving te werken, is een gemiste kans. Waardering en erkenning voor werk vindt 88 procent van de mensen die het vak HR uitoefenen van doorslaggevend belang voor hun werkgeluk”, zegt Hans van der Spek, consultant van organisatieadviesbureau Berenschot.

Goed luisteren naar zorgen

Van der Spek geeft aan dat het juist in deze tijd goed is om mensen betrokken te houden en met plezier naar het werk te laten gaan. Hij doet dan ook een klemmend beroep op de Nederlandse werkgever om goed te luisteren naar de zorgen van de mensen die onder meer verantwoordelijk zijn voor het vinden en behouden van medewerkers. “We komen net bij van de lockdowns en pandemie maar de zorgen over de economie zijn groot, personeelstekorten en verloop binnen organisaties lopen op. We moeten iedereen betrokken houden en daarbij zijn elementen als feedback en een stimulerende werkplek ontzettend belangrijk.”  

Beloftes worden niet waargemaakt

Uit het onderzoek blijkt verder dat veertig procent van de HR-professionals aangeeft dat hun werkgever bepaalde beloftes niet nakomt. “Vaak is opleiding en scholing een voorbeeld van zo’n belofte vanuit de werkgever”, aldus Van der Spek. “Het op peil houden van kennis is in het vakgebied HR geen vanzelfsprekendheid meer, terwijl dat juist een manier is voor werkgevers om hun mensen gemotiveerd te houden. Het zou goed zijn als bedrijven en organisaties zich dat realiseren in een tijd dat verloop en de personeelstekorten de pan uitrijzen. Als je straks de mensen kwijt bent die mensen aan moeten nemen, zijn we nog verder van huis.”

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.