Logo
  • Nieuws
  • 7 april 2011
  • Miranda Panse

Hoe bevlogen zijn uw medewerkers?

Energieke en toegewijde mensen zijn meer bevlogen en daardoor ook productiever. Bevlogenheid is voor de komende tijd het toverwoord voor het realiseren van duurzame inzetbaarheid. Dit blijkt uit onderzoek van consultancybureau 365.

Beeld Hoe bevlogen zijn uw medewerkers?

“Een gemiddelde werknemer heeft 1 tot 2 uur verlies van productiviteit per dag door gebrek aan bevlogenheid. Dit kost de BV Nederland zes miljard euro per jaar,” aldus Willem van Rhenen, Chief Medical Officer bij 365. “Door bevlogenheid te stimuleren, kan het verzuim met een derde worden verlaagd.”

 

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 20 procent van de werknemers binnen een organisatie ‘bevlogen’ is. Van Rhenen: “Het merendeel is dus niet bevlogen. Deze groep is sneller afgeleid, maakt graag een praatje en staat langer bij de koffieautomaat. Daarnaast werken zij simpelweg langzamer, het ontbreekt hen aan energie en toewijding.”

Werkplezier

De arbeidsmarkt gaat de komende jaren veranderen. Dit komt niet alleen door de vergrijzing,  maar ook door een andere kijk op nieuwe generaties werknemers. Het is dan ook van belang dat werkgevers blijven investeren in het behouden en ontwikkelen van hun huidige werknemers door aandacht voor werkplezier en bevlogenheid. Hoe meer werkplezier voor de werknemer, hoe meer binding met het bedrijf, hoe hoger de productiviteit voor de werkgever.

 

“Maar ook de werknemer zelf zal verantwoordelijk zijn voor zijn eigen inzetbaarheid en daarbij aantrekkelijkheid,” vertelt van Kleij, CEO van 365. “Dit vraagt om bijblijven op het vakgebied, werken aan je gezondheid, proactief zijn en flexibiliteit tonen. En door het behouden van een juiste balans tussen werk en privé.”

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.