Logo
  • Nieuws
  • 7 juni 2010
  • Manon Schuttrups

Stress onder personeel Europees probleem

In vrijwel heel Europa is stress door het werk een groot probleem. En dit is door de financiële crisis nog meer toegenomen. Minder dan een derde van de werkgevers neemt maatregelen om werkstress te voorkomen of op te lossen, blijkt uit Europees onderzoek.

Beeld Stress onder personeel Europees probleem

Door stress, geweld en pesterijen op de werkplek kan gesproken worden van ‘psychosociale risico’s’. Dit verergert vaak na veranderingen binnen een bedrijf; dit blijkt vaak te leiden tot extra werk, onzekerheden of financiële of sociale moeilijkheden. 

Zorg kent veel stress

Met name in de zorg en in andere sociale beroepen komt werkgerelateerde stress veel voor. En 91 procent van de bedrijven wordt dit dan ook als een groot probleem gezien. In het onderwijs is dit 84 procent.

 

Oplossingen tegen hoge werkdruk

“Het onderzoek wijst op het belang van een goede wapening tegen en oplossingen voor te hoge werkdruk. Dat is noodzakelijk voor gezonde productieve werkomstandigheden die nodig zijn om de Europese economie een trap in de goede richting te geven,” zo luidt de conclusie van het rapport.
Wel komt naar voren Noord-Europese landen, waaronder Nederland, het probleem beter aanpakken dan mediterrane landen

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.