Logo
  • Nieuws
  • 27 november 2009
  • Gabor Mooij

Sporten tijdens het werk voorkomt muisarmen

Om RSI (of KANS) te voorkomen, kunnen werknemers beter sporten tijdens de lunchpauze dan met steeds korte pauzes achter de monitor zitten. Zo blijkt uit het proefschrift van bewegingswetenschapper Janneke Richter, waarop zij promoveerde aan het Erasmus Medisch Centrum.

Beeld Sporten tijdens het werk voorkomt muisarmen

Computerwerk staat bekend als een grote risicofactor voor het optreden van KANS (klachten aan arm, nek en/of schouder), dat vroeger bekend stond als RSI. Met gebruik van speciale registratiesoftware zag Richter nauwelijks verschil tussen de spieractiviteit bij mensen als zij hun computer gebruiken of als ze kort alleen aan hun bureau werken en niet aan hun computer. Deze spieractiviteit zegt iets over het risico dat iemand KANS krijgt. Richter concludeert dat het bestuderen van computergebruik niet voldoende is om het ontstaan van KANS te verklaren. Volgens haar lijkt het erop dat ander bureauwerk ook risicofactoren bevat voor het oplopen van KANS.

 

Pauzesoftware

Uit Richters onderzoek blijkt dat mensen al veel spontane pauzes nemen tijdens het werken achter hun computer. Het gaan dan bijvoorbeeld om het halen van koffie, een praatje met een collega, een telefoongesprek of papierwerk. Pauzesoftware staat bekend als middel om KANS te voorkomen omdat het mensen dwingt korte pauzes te nemen tijdens hun computerwerk. Richter vond echter uit dat pauzesoftware het werk-pauzepatroon niet veel verandert, omdat werknemers ook spontaan al geregeld kort stoppen met hun computerwerk.

 

Variatie

Volgens Richter is het opvallend dat de normale afwisseling tussen computergebruik en bureauwerk niet genoeg variatie toevoegt aan de werkdag. “Wellicht zijn dus extremere maatregelen nodig om meer variatie in de werkdag te introduceren, zoals sporten op het werk”, aldus de promovenda.

 

Tip

Pauzes in de vorm van onderbrekingen van hun werk waar werknemers geen grip op hebben, kunnen voor de nodige stress zorgen. Dit is bijvoorbeeld het geval als telefoons steeds gaan, collega's of leidinggevenden vaak ongevraagd binnenvallen of onaangekondigde wijzigingen in het werk plaatsvinden. Deze onderbrekingen werken ook nog eens productieverlagend. Zorg daarom dat er duidelijke afspraken bestaan over zaken als het opnemen van telefoons, overleg tussen uw medewerkers en het aanpassen van werk van uw personeel.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.