Logo
  • Nieuws
  • 23 september 2011
  • Mariel Hovemann

De tien grootste irritaties op de werkvloer

Samsung Electronics deed onderzoek onder 1.500 kantoormedewerkers naar de grootste irritaties op de werkvloer. Irritaties met betrekking tot IT worden daarbij veelvuldig genoemd.

Beeld De tien grootste irritaties op de werkvloer

Met 68 procent van de ondervraagden staat trage IT-systemen op een duidelijke nummer 1 als grootste irritatiepunt. Het vastlopen van de printer krijgt met 42 procent een tweede plek in de ranglijst. Onnodig e-mailverkeer staat op een derde plek (39 procent), gevolgd door luid bellende collega's (34 procent). Het niet bijvullen van papier in de printer krijgt met 27 procent een vijfde plek in de top tien. Irritante ringtones (23 procent), van IT Support de tip krijgen de computer opnieuw op te starten (20 procent) en het eten van geurig eten (19 procent) staan ook in de lijst. Op nummer 9 staat het niet werken van IT in meetings (19 procent) en op de laatste plek is het niet halen van koffie of thee voor collega's te vinden (12 procent). Slechts 4 procent van de ondervraagden gaf aan dat niets op kantoor irritatie opwekt.

  

Essentieel op de werkplek

Als essentieel op de werkplek voor de komende twintig jaar worden internet en WiFi gezien (80 procent), evenals computers (71 procent), e-mail (68 procent), video conferencing (51 procent) en printers (45 procent). Wat betreft technologie heerst de attitude 'we kunnen niet met, maar ook niet zonder', hoewel de respondenten erkennen dat technologie essentieel is voor de werkomgeving de komende twintig jaar.

 

Als suggesties om irritaties op de werkvloer tegen te gaan noemt bijna 29 procent het ontwikkelen van een printer die zelf automatisch het vastlopen van papier kan oplossen, 18 procent wil self-refilling toner cartridges.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.