Logo
  • Nieuws
  • 13 juni 2013
  • Mariel Hovemann

2/3 werknemers staat open voor jaarlijkse gezondheidscheck

Twee op de drie werknemers staat open voor een jaarlijkse gezondheidscheck. Op dit moment krijgt twintig procent van de werknemers al een dergelijke check door hun werkgever aangeboden. De helft van de werknemers staat open voor een jaarlijks inzetbaarheidsgesprek, waarbij wordt bepaald of je nog voldoende fit bent om je huidige werk te kunnen doen. Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarvan minister Asscher de resultaten bekend heeft gemaakt tijdens een werkbezoek aan KLM. Hij laat zich daar informeren over mobiliteit en scholing  van werknemers.

Beeld 2/3 werknemers staat open voor jaarlijkse gezondheidscheck

Vooral lager opgeleiden staan open voor een jaarlijkse gezondheidscheck, namelijk 73 procent. Zij hebben vaak een beroep waarbij ze lichamelijk zwaar werk doen en geven aan dat ze dit om gezondheid technische redenen niet tot hun AOW-gerechtigde leeftijd vol kunnen houden.

Gezondheidsvoorzieningen


Bedrijven bieden als gezondheidsvoorziening in de meeste gevallen een fietsplan, werkplekonderzoek, aangepaste werktijden en korting op de sportschool. Een ruime meerderheid van de werknemers wil niet zelf betalen voor deze faciliteiten. Wel is een kleine groep bereid om te betalen voor  hulp bij afvallen, bedrijfssport of een cursus stoppen met roken.

 

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.