Logo
  • Nieuws
  • 12 september 2012
  • Siem Kannekens

Duurzaamheid zorgt voor productievere werknemers

Organisaties die een duurzame filosofie hanteren laten een grotere productiviteit optekenen. Bij werknemers van bedrijven die de internationale duurzame praktijken en normen volgen is de productiviteit 16 procent hoger dan het gemiddelde. Dit blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California zo meldt Express.be.

Beeld Duurzaamheid zorgt voor productievere werknemers

“Werknemers in een duurzaam bedrijf worden meer gemotiveerd, genieten meer training en halen voordeel uit betere interpersoonlijke relaties,” zegt Magali Delmas, professor milieueconomie aan de University of California. De professor meldt verder dat zij wel een verschil had verwacht maar nooit had gedacht dat het concept van duurzaamheid tot een dergelijk grote afwijking zou leiden.

 

Vele voordelen

Duurzaamheid maakt een organisatie aantrekkelijker omdat werknemers graag voor een milieuvriendelijke organisatie willen werken. Het gaat echter veel verder dan het aantrekken van werknemers. Het bedrijf heeft ook het voordeel dat deze medewerkers bereid zijn om zich harder in te spannen. “Duurzame certificaten kunnen door managers gebruikt worden om de productiviteit op te drijven, werknemers aan te trekken door een betere werkomgeving voor te schotelen en investeringen te verkrijgen door een indicatie van goed management te geven,’’ aldus professor Delmas.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.