Per 1 januari 2011 eindigt de instroom van WW’ers in de FVP bijdrageregeling. Belangrijkste reden voor dit besluit is het verwachte negatieve effect op de toekomstige vermogensontwikkeling van Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering (FVP) door de sterk gestegen instroom van werkloze werknemers in de FVP-regeling.
Er komen geen banen bij als de arbeidsmarkt nog flexibeler wordt. De onzekerheid wordt er alleen maar groter op. Die kritiek leveren economen op het arbeidsmarktbeleid van het nieuwe kabinet van premier Rutte, zo meldt De Volkskrant.
Het opstellen van een sociaal plan is maatwerk. Voor sommige medewerkers kunnen de gevolgen van ontslag zo groot zijn, dat zij zich kunnen beroepen op een kennelijk onredelijk ontslag.
Minister Donner bekijkt of hij u een handje kan helpen bij het behouden van uw deskundige vakkrachten. Hij vindt dat u als werkgever bij reorganisaties meer vrijheid moet krijgen om uw waardevolle krachten te behouden. Dat zou kunnen betekenen dat de touwtjes van de afspiegelingsregeling op een lossere stand worden gezet.
Uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV blijkt dat de kas voor werkloosheidsuitkeringen volledig leeg is.
Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) geeft in een brief aan de Tweede Kamer aan dat UWV WERKbedrijf in sommige situaties een ontslagvergunning mag verlenen als een werkgever zijn vaste personeel wil vervangen.
Mensen die volgend jaar werkloos worden en die weinig WW-rechten hebben opgebouwd, moeten een verlenging van de werkloosheidsuitkering krijgen van drie maanden tot een maximaal een jaar. Dat wil de SP.
Een glashandel verzoekt de kantonrechter om de arbeidsovereenkomsten van tien werknemers te ontbinden wegens bedrijfseconomische redenen. Het verzoek wordt afgewezen. Een zusteronderneming slaagt er wél in toestemming te krijgen voor collectief ontslag. Vanwaar dit verschil?
FNV Bouw eist dat minister Donner van Sociale Zaken onmiddellijk een einde maakt aan de mogelijkheid om de regels rond collectief ontslag te omzeilen. Wanneer Donner geen gehoor geeft aan de eis van de bouwbond, stapt FNV Bouw naar de rechter.
Nederlandse ondernemingen voeren op dit moment op grote schaal kostenreducties door als gevolg van de kredietcrisis. Hoewel één op de vier bedrijven genoeg denkt te hebben aan het hanteren van de kaasschaaf, voert de meerderheid ingrijpende kostenreductieprogramma's door. Eén op de vijf bedrijven neemt op dit moment harde saneringsmaatregelen. De interne organisatie reorganiseren door het aantal managementlagen en staf te verminderen, wordt veruit het meest toegepast.