
Functie:Algemeen directeur
Organisatie:Faculty of Skills
Marijn de Geus is mede-oprichter en CEO van Faculty of Skills. Vanuit zijn jarenlange ervaring als assessor zag hij veel mensen zwak presteren op communicatieve vaardigheden als coaching, presenteren of verkopen, terwijl conventionele trainingen inefficiënt waren. Faculty of Skills biedt blended trainingsprogramma's met onbeperkte, online oefening van soft skills met video rollenspellen via de innovatieve app TrainTool. Door objectieve niveaumeting van communicatieve en commerciële vaardigheden worden organisaties geholpen om systematisch een hoger competentieniveau te bereiken.
Bijdragen
Blog

Met blended training wordt doorgaans de combinatie live (fysieke aanwezigheid) en online bedoeld. Door de corona-uitbraak is pure online training nu het enige dat gemakkelijk kan en tegelijk beperkt plaatsvindt. Voor de plannenmakerij vragen werkgevers en ook de trainingsbureaus zich af wat de toekomst brengt. Terug naar de ordening zoals die was of is er een revolutie gaande? Onderstaande analyse leidt tot de conclusie dat een veel groter deel van training online zal plaatsvinden, voor de echte doorbraak is echter iets anders nodig dan techniek.
Blog

De millennial is lui, narcistisch en verwend. Toch? De werkelijkheid is een stuk genuanceerder dan dat. Een recente analyse van de millennial en de bijbehorende vatbaarheid voor burn-outs legde de vinger op de zere plek: de mentale belasting van de constante stroom aan werk-, privé- en zorgtaken is voor deze generatie ongekend. Het artikel ging viral en in de reacties ontwaarde zich een zucht van herkenning. Deze groep mensen – voor zover je kunt generaliseren voor een gezelschap variërend van 18 tot 38 jaar – ervaart vaak een zodanige disbalans tussen werk en privé, dat het evenwicht hierin een stip ver op de horizon lijkt.
Blog

Om met rapper Bizzey te spreken: het antwoord op de vraag is ja. Ja, empathie is te ontwikkelen en ja, dat wil je. Verschillende onderzoeken tonen een positief verband met relaties, creativiteit, sfeer en productie op de werkvloer en daarbuiten. Nederlandse medewerkers missen deze eigenschap echter in hun collega’s, blijkt uit onderzoek. Tegelijkertijd blijkt dat slechts 10% van de menselijke empathie genetisch bepaald is. Maar hoe kun je die empathie trainen bij je medewerkers?
Blog

Gedrag in je organisatie veranderen, betekent dat medewerkers gericht aan de bak moeten. Daar zit doorgaans weerstand op. Op de bank kijken naar iemand die de Mont Ventoux op fietst, leuk! Zelf zwoegend naar boven? Non, merci!
Blog

Steeds meer activiteiten worden online gefaciliteerd. Net zoals je bijvoorbeeld met online instructie je fysiek traint, kan dat ook met communicatieve vaardigheden. Het zal managers als muziek in de oren klinken dat medewerkers niet langer een dag ‘op training’ zijn, maar de vraag is of de effectiviteit van online hier tegenop weegt. Die verschilt namelijk per methode en implementatie ervan. Hier zijn vijf manieren om communicatie online te trainen!
Blog

Je kent de standaard meningen waarschijnlijk wel: communicatietraining mag dan helpen bij bewustwording, zelfvertrouwen en herkenning, het blijft een ‘nice-to-have’. Iets wat je niet kunt meten en dus ook geen voorrang verdient. Dit is echter niet meer het geval: soft skills zijn meetbaar te verbeteren en de Return On Investment (ROI) helpt je om anderen daarvan te overtuigen. Hoe gaat dat in zijn werk?
Blog

Terwijl steeds meer organisaties de stap naar e-training maken, zien sommigen nog op tegen de verandering die moet worden gemanaged. Ieder heeft zijn eigen aanleiding, maar de ervaring leert dat bepaalde gevallen eigenlijk geen keus laten. We bespreken 6 momenten waarop e-training een no-brainer is.
Blog

Laat ik maar met de deur in huis vallen: als moderne multinational kun je eigenlijk niet meer om online training heen. Natuurlijk varieert de impact per sector en organisatie, maar op internationaal vlak zijn de voordelen ten opzichte van conventionele training simpelweg te groot. We bespreken de belangrijkste.
Blog

De 21e eeuw heeft veel veranderd in het brein van de moderne mens. Onze toenemende digitale afhankelijkheid gaat gepaard met een lagere aandachtspanne en afleiding van alle kanten. Conventionele training mist het antwoord op deze uitdagingen. Een modern trainingsecosysteem vraagt vijf noodzakelijke elementen.