Logo
  • Nieuws
  • 31 januari 2017
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Mastercard

Technologiebedrijf biedt vaderschapsverlof van 8 weken

Vaders die bij Mastercard werken krijgen voortaan acht weken vaderschapsverlof. Zij mogen het verlof in één keer opnemen of in periodes.

Beeld   Technologiebedrijf biedt vaderschapsverlof van 8 weken

Het technologiebedrijf kondigt ook aan dat het thuis werken stimuleert met het sluiten van specifieke overeenkomsten – onbeperkt wat betreft aantal maandelijkse dagen.

Met dit beleid wil men medewerkers helpen om hun familie en professionele verantwoordelijkheden in balans te brengen. Een kantoor aan huis is een moderne vorm van arbeidsorganisatie die mensen meerwaarde biedt als het gaat om zelfstandigheid, aanpassingsvermogen en flexibiliteit in het uitoefenen van hun functie, waardoor ze optimaal kunnen renderen aldus het bedrijf.

Flexibiliteit

Arjan Bol, Country Manager Nederland Mastercard: “Recente studies, waaronder één onder leiding van Morgan Chase, blijkt dat 95% van alle werknemers die werkzaam zijn in een omgeving waar de manager flexibiliteit stimuleert, meer gemotiveerd zijn en bereid is om uitdagingen aan te gaan. De inzet van de medewerkers en de kwaliteit van het werk wordt daardoor positief beïnvloed.”

Het HR-beleid omvat tevens een programma met het doel medewerkers te helpen groeien, zowel op persoonlijk als professioneel niveau. Medewerkers worden gestimuleerd om hun ervaringen te verbreden en hun vaardigheden te ontwikkelen op verschillende afdelingen.

 

Producttips