Bedrijven en (overheids)instellingen kunnen subsidie aanvragen voor re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor projecten die als doel hebben de duurzame inzetbaarheid van werknemers te vergroten. Een aanvrager krijgt de helft van de projectkosten gesubsidieerd, tot maximaal € 12.500,- . De aanvraag moet worden ingediend tussen 8 en 12 april 2019.
Vanuit het thema ‘Grip op Arbeidsperspectief’ ziet Robidus het als haar missie om werkgevers er bewust van te maken dat ze meer kunnen doen voor de inzetbaarheid van medewerkers. Commercieel directeur Robert Wondaal: "Ons uitgangspunt is dat het heel goed is dat er een vangnet is voor mensen die niet meer kunnen deelnemen aan het arbeidsproces, maar dat het tegelijkertijd heel belangrijk is ernaar te streven dat zo weinig mogelijk mensen van dat vangnet gebruik hoeven te maken."
De betekenis van het begrip inzetbaarheid verandert radicaal. En dat zullen we weten ook. We gaan van voorspelbare aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, die jaren en jaren passend is geweest, naar duurzame inzetbaarheid. Dat betekent nu stoppen met Talent Management en onmiddellijk beginnen met Talent Development.
Dat de arbeidsmarkt verandert wordt steeds duidelijker. De kans is heel groot dat een flink deel van de beroepsbevolking over tien jaar niet meer dezelfde werkzaamheden uitvoert. Werkgevers en werknemers moeten zich blijven ontwikkelen. Tijdige bij- en omscholing is noodzakelijk om werk te behouden tot aan de pensioenleeftijd.
Nederlandse werknemers hebben dit jaar zeker 1,6 miljard euro beschikbaar voor zaken als opleiding, loopbaanoriëntatie, financiële scans en andere zaken die onder duurzame inzetbaarheid vallen. Het via cao’s beschikbare geldbedrag is sinds 2013 verdubbeld.
Een vitale en gezonde werkomgeving kan bijdragen aan beter presteren en werkgeluk van medewerkers. Maar wat maakt een werkomgeving echt vitaal? En hoe kunt u dit bewerkstelligen voor uw organisatie?
Voor de zesde keer op rij mag CSU zich ‘Top Employer Nederland’ noemen. Dit wereldwijde certificaat van het Top Employers Institute wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die de allerbeste werkomgeving creëren. CSU doet dit onder meer met 'Fris in je Werk', een programma van activiteiten om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden.
Werkplezier levert veel op, zowel voor de werkende zelf als voor de werkgever. Werkplezier maakt productiever, vermindert het gevoel van werkdruk en zorgt voor een voldaan gevoel. Het blijkt dus een goede remedie tegen werkstress en burn-out. Medewerkers die plezier hebben in hun werk dragen ook bij aan een betere sfeer in het bedrijf en een hogere productiviteit.
Hoe zorgen we er voor dat goede voornemens standhouden, en niet op Blue Monday alweer vergeten zijn? Een aantal concrete handvatten die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ontwikkeld om gezond & veilig werken te bevorderen.
Ik ben bezig met een onderzoek naar duurzame inzetbaarheid en ik moet het volgende echt nu delen. Ik heb een tijd geleden voor mijn onderzoek een vacature alert ingesteld op de trefwoorden 'duurzame inzetbaarheid'. Bij 6 van de 10 vacatures die naar voren kwamen ging het om een vacature voor een HR-professional en bij 2 van de 10 om een verzuim of arbodienst professional.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling