Werktijden en tijden waarop mensen een beroep kunnen doen op de maatschappelijke dienstverlening zijn niet goed op elkaar afgestemd. Het is dan ook nodig dat zowel in de dienstverlening als in bedrijven de tijd en de plaats van het werk slimmer wordt georganiseerd aldus de Sociaal-Economische Raad (SER).
In de kwestie Organon heeft de rechter geoordeeld dat afspraken moeten worden nagekomen. Meer eisen dan op schrift is gesteld, is volgens de voorzieningrechter niet mogelijk.
Een inmiddels uit dienst getreden werknemer heeft het relatiebeding uit zijn arbeidsovereenkomst overtreden. De ex-werkgever stelt dat vanwege overtreding van het relatiebeding de ex-werknemer op grond van het boetebeding uit de vaststellingsovereenkomst een boete van € 20.000 moet betalen.
Het feit dat een werknemer tijdens ziekte privéwerkzaamheden verricht rechtvaardigt niet automatisch een ontslag op staande voet. Onder omstandigheden kan dit wel leiden tot opschorting of stopzetting van het loon.
De website www.hrstrategie.nl voor de top in HR-management is geheel vernieuwd. Naast een online artikelarchief is de website uitgebreid met business dossiers, onderzoeksrapporten en een innovatienetwerk.
De Hoge Raad bevestigt het oordeel van de Centrale Raad van Beroep van 25 maart 2010 (LJN BM1502) dat een deelneemster aan ‘de Gouden Kooi’ recht heeft op een WW-uitkering, nadat zij door de kijkers van het tv-programma was weggestemd. Volgens de Hoge Raad heeft de Centrale Raad van Beroep op de juiste wijze geoordeeld dat de deelneemster werknemer was in de zin van artikel 3 WW.
Ambtenaren moeten dezelfde rechten en plichten krijgen als werknemers in het bedrijfsleven aldus Tweede Kamerleden Fatma Koser Kaya (D66) en Eddy van Hijum (CDA). Hiertoe gaat het tweetal een initiatiefwetsvoorstel indienen. De overheid kan ambtenaren dan makkelijker ontslaan zo schrijft De Volkskrant.
De nieuwe Wet Werken naar Vermogen wordt niet per 2012 ingevoerd, maar pas in 2013. Staatssecretaris De Krom (Sociale Zaken) wilde de wet al volgend jaar invullen. De gemeenten hadden hier veel kritiek op. Dit schrijft De Volkskrant.
Werkgevers krijgen steeds meer vrijheid bij het ontslaan van medewerkers als het aan minister Kamp van Sociale Zaken ligt. Hij wil namelijk het ontslagrecht veranderen en hierdoor kunnen werkgevers voortaan vaste krachten ontslaan wanneer zij het werk goedkoper kunnen laten uitvoeren door flexwerkers.
Een wijzigingsbeding hoeft niet altijd expliciet te worden afgesproken met de werknemer, of in de individuele arbeidsovereenkomst opgenomen te worden.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling