Ondanks een veelheid aan campagnes om flexibeler te gaan werken, is de plek bij de werkgever op kantoor nog steeds de norm. Veel mensen (44 procent) werken nooit op een andere locatie dan op één van de kantoren van hun organisatie. Slechts een vijfde van de werknemers zegt hoofdzakelijk vanuit andere locaties te werken dan vanuit het bedrijf zelf. Thuiswerken is volgens de helft van de werknemers niet productief.
Voor een werkgever heeft een bedrijfstak-CAO en zeker een ondernemings-CAO als het goed is niet veel onverwachte gevolgen. Anders kan dit zijn met een CAO die voor een werkgever alleen geldt als die algemeen verbindend verklaard is (AVV). Dan kunnen er verdergaande rechten en plichten gelden en kunnen werknemers zich na afloop van een AVV-periode soms nog beroepen op in die AVV-periode verkregen rechten.
Het kabinet is tot de slotsom gekomen dat wijzigingsvoorstellen noodzakelijk zijn om te komen tot een zinnige hervatting van de behandeling van de pensioenvoorstellen in de Eerste Kamer.
Nederlandse werknemers willen best een deel van hun salaris inleveren als zij daarvoor een grotere leaseauto, een beter pensioen of een inhoudelijk interessantere baan terugkrijgen. Meer dan 41 procent van de werknemers zou voor die laatste optie zelfs 4,1 procent van hun nettosalaris inleveren. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair onder ruim 109.000 Nederlanders. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit.
Omdat OR en bestuurder niet tot overeenstemming konden komen over het budget voor de OR bestaande uit beschikbare uren en financiële middelen voor onder meer opleiding en een ambtelijk secretaris, heeft de bestuurder zelf een budget vastgesteld. Een advies van een bedrijfscommissie, ingeschakeld door de OR heeft de ondernemer naast zich neergelegd. De OR komt bij de Kantonrechter ook niet veel verder.
Om flexmedewerkers een stapje meer te laten zetten en voor langere tijd aan je te binden is de leidinggevende cruciaal zo blijkt uit het afstudeeronderzoek Strategisch HRM van Judith Anne van Delft.
Het wetsvoorstel Gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA) is aan de Tweede Kamer aangeboden. De GVVA is een vergunning die vreemdelingen van buiten de EU, EER en Zwitserland recht geeft in Nederland te verblijven en te werken voor een periode langer dan drie maanden.
Het gebeurt regelmatig dat werkgevers al dan niet op verzoek van een werknemer bij indiensttreding aangeven dat ze de intentie hebben de werknemer na afloop van het contract voor bepaalde tijd bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd te geven. De vraag is dan in hoeverre een werkgever gebonden is aan een dergelijke intentieverklaring. Een dergelijke casus speelde onlangs bij het Hof Amsterdam. Het ging om een Director Human Resources op de afdeling Corporate Human Resources.
Tijdens de herfstvakantie zijn veel werknemers vrij. En dan bij voorkeur ook echt vrij, blijkt uit een poll van online carrièreplatform Monsterboard.nl. Want bijna de helft van de Nederlandse werknemers (48 procent) vindt het onacceptabel als gevraagd wordt te werken tijdens de vakantie.
Oudere gemeenteambtenaren moeten onder voorwaarden met vroegpensioen kunnen. Hierdoor kunnen gemeenten jongere, hoger geschoolde ambtenaren aannemen die beter uit de voeten kunnen met de nieuwe taken die de gemeenten er vanaf 2015 bij krijgen. Dit is de stelling van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) aldus De Volkskrant.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling