Uitzendbureaus werven werkloze 52-plussers om in te zetten als de Mexicaanse griep op zijn hoogtepunt is, meldt VKbanen.nl. Mensen die in 1957 of eerder zijn geboren zijn vaak resistent omdat ze al een keer bloot hebben gestaan aan een variant van het H1N1-virus.
De Mexicaanse griep geeft een stevige impuls aan de landelijke campagne werkfruit. Dit concludeert de site Werkfruitonline.nl op basis van een toename van 50 procent van het dagelijks aantal offerte aanvragen in drie weken tijd.
Werkgevers en werknemers maken regelmatig afspraken over een minnelijk einde van een arbeidsovereenkomst. Als een werknemer erachter komt dat hij meer rechten heeft dan er uit de afspraken blijkt, kan hij spijt krijgen en proberen onder de overeenkomst uit te komen.
De lasten voor de inzetbaarheid van medewerkers komen steeds meer bij de werkgever te liggen. De veranderingen op een rij.
Werkgevers moeten meer verantwoordelijkheid nemen als hun personeel in de schulden zit. Met name de uitzendbranche en organisaties die veel mensen vanuit een uitkering in dienst nemen, moeten meer oog krijgen voor werknemers met financiële problemen.
Zieke werknemers kosten veel geld. Om die reden huren sommige organisaties commerciële verzuimbureaus in die zeggen het ziekteverzuim terug te kunnen brengen. Niet geheel volgens de regels weet actualiteitenprogramma Zembla te melden.
Steeds meer Amerikaanse bedrijven steken geld in een betere fysieke vorm en gezondheid van hun personeel. Zij betalen werknemers om af te vallen.
Volgens de huidige Ziektewet moet een werkgever een zieke werknemer uiterlijk in de 13e week van arbeidsongeschiktheid bij het UWV ziek melden. Ook beter melden moet tijdig gebeuren. Om de administratieve lasten bij UWV en werkgevers te verlagen, is een wetsvoorstel ingediend met vereenvoudigingen in de procedure.
De tijdelijke pilot met de adviesvouchers van de Wajong wordt verlengd tot en met 29 april 2011. De vraag naar en uitgifte van de vouchers om onderzoek te doen naar het plaatsen van Wajongers is laat op gang gekomen. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken.
Nederlandse werkgevers hebben verzuimbeleid met preventie en ondersteuning van de zieke werknemer goed onder de knie. Dat blijkt uit onderzoek van CRF Instituut. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 340 bedrijven en zorginstellingen verspreid over negen Europese landen.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling